با طب سنتی چگونه جلوی زردی نوزاد را بگیریم؟

زردی یکی از مشکلات شایع دوران نوزادی است که بسیاری از نوزادان و والدین آن‌ها را در همان هفته‌های ابتدایی عمر درگیر و نگران می‌کند. تقریبا ۶۰ درصد از نوزادان با وزن طبیعی و حدود ۸۰ درصد نوزادان نارس، در نخستین هفته بعد از تولد، یعنی تقریبا 2 تا 5 روزگی زردی می‌گیرند. زردی نوزادی با زرد شدن رنگ ملتحمه چشم و پوست بدن و در مواردی خواب‌ آلودگی و کم اشتهایی واضح می‌شود.

دلیل چیست؟

زردی نوزاد علل متفاوتی دارد و می‌تواند نشانه بیماری جدی‌ مانند اختلالات خونی، کم‌کاری تیرویید یا عفونت باشد. یکی از علل زردی نوزادی، زردی فیزیولوژیک است که بعد از رد کردن علل مهم‌تر زردی مطرح می‌شود. از این جهت نوزاد مبتلا به زردی حتما باید به وسیله پزشک معاینه و بررسی شود و مراجعه نکردن به مراکز درمانی و خوددرمانی امکان دارد خطرات جبران‌ناپذیری از نمونه عوارض مغزی را در جستجوی داشته باشد.
از دیدگاه طب ایرانی زردی نوزادی یکی از انواع یرقان است که ناشی از زیاد شدن خلط صفرا در بدن است. در منابع طب سنتی، عوامل متفاوتی از قبیل تغییرمزاج‌ بدن به سوی گرمی، ورم، ضعف و سوءمزاجات کبد و کیسه صفرا و نیز بسته شدن مجاری کبد و صفرا از علل یرقان گفته شده است.
 

به مدل زندگی هم مرتبط است

در صورت تشخیص زردی فیزیولوژیک به وسیله پزشک باید نکات درمانی پیش نهاد شده رعایت شود. غیر از این در مکتب طب ایرانی رعایت نکاتی در سبک زندگی همراه با پیش نهاد‌های طب رایج به کاهش میزان زردی و کوتاه شدن لحظه بیماری و کاهش عوارض آن یاری مینماید.
از لحاظ مکتب طب ایرانی به دلیل تغذیه نوزاد از شیر مادر، توجه به مدل زندگی و عادات غذایی در مادر و نوزاد هر دو ضروری است و درمان بسیاری از بیماری‌های نوزادان از نمونه زردی نوزادی در مکتب طب ایرانی از روش اصلاح سبک زندگی مادر نزدیک زایمان و بعد از زایمان اجرا میشود.

ده فرمان برای رفع زردی نوزاد:

از لحاظ طب ایرانی رعایت نکات پایین در سبک زندگی مادر و نوزاد به کاهش میزان زردی و کوتاه شدن لحظه بیماری یاری مینماید:
1. ضروری است مادر و نوزاد خواب کافی و استراحت خوب داشته باشند.
2. پیش نهاد می‌شود از ایجاد تنش‌های روحی- روانی در مادر و نوزاد پرهیز شود.
three. ضروری است تعداد دفعات شیر خوردن نوزاد بیشتر شود. تغذیه از شیر مادر، از ابتدا تولد نوزاد، می تواند با پر آب نگه داشتن بدن نوزاد و تحریک مجرای گوارشی، در کاهش هشدار زردی موثر باشد.
four. مادر از هفته سی و هشتم بارداری و بعد از زایمان از مصرف غذاهای چرب، تند و حاوی مزاج بسیار گرم پرهیز کند.
5. برخی از ترکیبات طبیعی اگر چه در حالت معمول قابل تجویز به نوزاد نیست، با اینحال اگر مادر آن را مصرف کند از روش ترشح مواد موثر آن در شیر به نوزاد منتقل ‌می‌شود. ماءالشعیر طبی که از جوشاندن جو و صاف کردن آب آن به دست می‌آید یکی از این ترکیبات است. دقت داشته باشید که این ماء الشعیر با ماءالشعیر موجود در مارکت دارای اختلاف است.
 



6. بهره برداری از غذاهایی که در آنها ماش، عدس، جو، کدو، زرشک، رب انار و روغن بادام شیرین استفاده شده است به وسیله مادر، می‌تواند در درمان کمک‌کننده باشد.
7. مصرف گیاهانی مانند شیرخشت، ترنجبین، عناب، گل بنفشه و گل ختمی به وسیله مادر بعد از زایمان به کاهش زردی نوزادی فیزیولوژیک یاری مینماید.
eight. مصرف ترکیبی از عرق کاسنی، شاهتره به وسیله مادر به کاهش زردی نوزادی فیزیولوژیک یاری مینماید.
9. ضروری است مادر لینت مزاج داشته باشد و با مصرف غذاهای آبکی و افزودن چاشنی‌هایی مانند آلوبخارا و میوه تمرهندی در غذا به لینت مزاج مادر کمک شود.
10.یادتان باشد پیش از هرچیز نوزاد مبتلا به زردی باید به وسیله پزشک معاینه و بررسی شود. عدم مراجعه به مراکز درمانی و بسنده کردن به درمان‌های گیاهی امکان دارد نوزاد را با خطرات جبران‌ناپذیری مواجه کند. اگر تشخیص زردی فیزیولوژیک، قطعی شد؛ میتوانید با رعایت نکاتی در اصلاح سبک زندگی مادر و نوزاد به کاهش میزان زردی و کوتاه شدن مدت لحظه بیماری سرعت بدهید. ضروری به ذکر است میزان دقیق و چگونگی مصرف گیاهان نامبرده به وسیله کارشناس طب ایرانی و با استناد به اوضاع مادر و نوزاد تعیین می‌شود.

دسته‌بندی‌ها: بارداری