شیرینی‌های بدون شیرینی!!!

خوردن شیرینی و شکلات‌های خوشمزه در بیشتر مواقع وسوسه‌کننده است با اینحال بسیاری از مردم مبتلا به دیابت از خوردن این شرینی‌جات تا حدودی محروم هستند و باید درمقایسه با میزان قند و شکر مصرفی‌شان حساس باشند. به بهانه روز جهانی دیابت برای این گروه از عاشقان کیک و شیرینی چند دستور ویژه داریم تا ضمن دنبال کردن رژیم غذایی خوب، از مصرف این دسرها لذت ببرند.

کیک لیمو



مواد ضروری:

  • 1/Four پیمانه کره آب‌شده
  • Three/Four پیمانه شکر قهوه‌ای
  • Three عدد تخم‌مرغ درشت
  • 2 ق س روغن کانولا
  • 2 ق س آب‌لیموی جدید
  • 2 ق چ رنده پوست لیمو
  • 1 ق چ عصاره وانیل
  • half – 1 پیمانه آرد
  • half – 2 ق چ بیکینگ‌پودر
  • Three/Four ق چ نمک
  • 1 پیمانه ماست یونانی کم‌چرب
  • تعدادی ورقه لیمو شیرین‌شده

طرز تهیه:
1- فر را با دمای 350 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. قالب کیک به ابعاد 12 در 22 سانتی‌متر را با اسپری روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
2- در یک کاسه بزرگ کره و شکر را آنقدر با همزن بزنید تا مانند خرده نان شوند. تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه و هم بزنید. بعد روغن، آب لیمو، پوست لیمو، ماست و وانیل را هم بیفزایید و هم بزنید. در کاسه‌ای دیگر آرد را با بیکینگ‌پودر و نمک مخلوط کنید. این مواد را به آرامی به دیگر مواد داخل کاسه بزرگ بیفزایید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست حاصل شود.
Three- مایه تکمیل کیک را به قالب منتقل کنید و ظرف را در فر بگذارید. مدت‌لحظه کافی برای پخت کیک 50 تا 60 دقیقه است؛ یعنی تا موقعی که اگر بافت کیک را با خلال‌دندان امتحان کردید، خلال تمیز بیرون بیاید. کیک پخته را از فر بیرون بیاورید. قبل از بیرون آوردن آن از قالب 10 دقیقه صبر کنید. بعد آن را در ظرف مورد نظر بگذارید. برای سرو روی آن را با برش‌های شیرین‌شده لیمو تزئین کنید.
طرز تهیه لیموی شیرین شده
Four/Three پیمانه شکر قهوه‌ای را در همین مقدار آب در حال جوش بریزید و تا وقتی که شکر بطور کامل حل شود، هم بزنید. یک عدد لیموی درشت را به روش حلقه‌ای برش بزنید. لیموهای برش خورده را در آب و شکر بریزید و به مدت 5 تا 7 دقیقه صبر کنید تا نرم و شیرین شوند. سپس برش‌های لیمو را بیرون بیاورید و روی صافی بگذارید تا خنک شوند.

مافین کدو حلوایی با شکلات اضافه



مواد ضروری:

  • Three عدد تخم‌مرغ درشت
  • Three/Four و 1 پیمانه پوره کدوحلوایی
  • half پیمانه کره بادام‌زمینی
  • 1/Four پیمانه کره (آب شده)
  • 1/Four پیمانه خامه
  • 20 قطره عصاره شکربرگ
  • 1 ق چ عصاره وانیل
  • half پیمانه آرد نارگیل
  • 1/Four پیمانه پودر‌کاکائو
  • 1/Four پیمانه شیرین‌کننده رژیمی
  • 1 ق س ادویه دلخواه
  • 1 ق چ جوش شیرین
  • 1 ق چ بیکینگ‌پودر
  • کمی نمک دریا
  • half پیمانه چیپس شکلاتی بدون شکر

طرز تهیه:
1- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت برابر با 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب مافین را با اسپری روغن چرب کنید.
2- تخم‌مرغ‌ها را با‌ پوره کدو، کره و کره بادام‌زمینی به اضافه عصاره وانیل و شکربرگ و خامه در یک کاسه بزرگ بریزید و آن‌قدر هم بزنید تا مخلوط شوند.
Three- در کاسه‌ای مجزا آرد نارگیل را با پودر کاکائو، شیرین‌کننده، جوش شیرین، بیکینگ‌پودر، نمک و ادویه مخلوط کنید تا هیچ کدام از مواد به روش گلوله باقی نمانند.
Four- حالامواد تر را به آرامی به مواد خشک اضافه کنید. مواد را در هم آمیخته کنید تا جایی که به روش مایه‌ای یکنواخت و بدون گلوله دربیایند.
5- نیمی از چیپس شکلاتی را هم اضافه کنید و هم بزنید. از مایه مافین بردارید و Four/Three هر مخفظه مافین را با آن پر کنید. همه قالب را به همین ترتیب پر کنید.
6- روی هر مافین مقداری چیپس شکلات بریزید. قالب را در فر به مدت نیم ساعت حرارت دهید. وقتی که با خلال دندان کیک را امتحان کردید و تمیز بیرون آمد، نشانه پخت کامل است.
7- قبل از سرو نیم ساعتی صبر کنید تا مافین‌ها بطور کلی خنک شوند.
نکته 1:
شکربرگ گیاهی است که برگهای آن طعم شرینی دارند با اینحال کربوهیدرات یا کالری ندارند. در شیرینی‌پزی برای مردم دیابتی و رژیمی هم از برگ خشک آن استفاده می‌شود و هم از عصاره برگ‌ها. از عطاری‌ها هم میتوانید آنها را تهیه کنید. اسم دیگر این گیاه«اِستِویا» است.
نکته 2:
شیرین‌کننده کم‌کالری یا قند و شکر مصنوعی به روش صنعتی در کارخانجات صنایع‌غذایی و برحسب فرمول‌های شیمیایی تهیه می‌شوند. میتوانید این تولیدات را به همین اسم‌ها از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، لوازم قنادی‌ها و عطاری‌ها تهیه کنید. با این وجود قبل از مصرف با پزشک معالج تان مشورت کنید تا برحسب میزان قند خون شما، مقدار مجاز مصرف این شیرین‌کننده‌ها را واضح کند.

شیرینی عصرانه رژیمی



مواد ضروری:

  • 2 پیمانه پودر نارگیل
  • 2 ق س آرد نارگیل
  • Three/Four پیمانه بادام‌هندی
  • 1/Four پیمانه روغن نارگیل آب‌شده
  • 2 عدد تخم‌مرغ
  • 1/Four پیمانه چیپس شکلاتی بی‌شکر
  • 1/Four پیمانه شیرین‌کننده کم کالری
  • 1 ق س عصاره وانیل

طرز تهیه:
1- فر را با دمای 320 درجه فارنهایت برابر با 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و آن را کنار بگذارید.
2- همه مواد ضروری به غیر از چیپس شکلات را در غذاساز بریزید. ابزار را روشن‌کنید تا مواد به‌خوبی باهم ترکیب و خمیری‌شکل شوند.
Three- خمیر را به کاسه‌ای منتقل کنید. چیپس‌های شکلاتی را به خمیر بیفزایید و با دست خوب مخلوط کنید. خمیر را یک تکه کنید و بعد آن را به eight قسمت مساوی تقسیم کنید؛ بطوریکه هر یک به اندازه یک گردو باشند.
Four- توپک‌های خمیر را با فاصله حدودا یک انگشت شست از همدیگر روی سینی‌ فر قرار دهید. با فشار کف دست آنها را پهن کنید. کناره‌ها را با نوک انگشت فرم دهید.
5- سینی را به مدت یک ربع تا 20 دقیقه در فر حرارت دهید تا کناره شیرینی‌ها طلایی شوند. اگر شیرینی‌ها کمی روغن پس دادند طبیعی است. نگران نشوید.
6- بعد از پخت، سینی را از فر بیرون بیاورید و با کمک یک یک کفگیر ویژه شیرینی‌ها را به توری فلزی منتقل کنید تا خوب خنک شوند. بعد از خنک‌شدن سفت ‌می‌شوند.

شکلات خانگی



مواد ضروری:

  • half پیمانه خامه کم چرب
  • 1 پیمانه شیرین‌کننده مصنوعی
  • half ق چ نمک
  • Three/Four و 1 پیمانه مارشمالوی ریز
  • Three ق س کره
  • half و 1 پیمانه چیپس شکلاتی کم‌شیرین
  • half ق چ عصاره وانیل
  • Three/Four پیمانه گردوی خرد شده
  • Three/Four پیمانه آب‌نبات رژیمی خرد شده

طرز تهیه:
1- در قالبی به اندازه 10 در 20 سانتیمتر، کاغذ روغنی را پهن کنید، بطوریکه لبه‌های کاغذ از قالب بیرون بزند.
2- در قابلمه‌ای خوب که کف آن خیلی نازک نباشد شکر، نمک، خامه و مارشمالو بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. مواد را هم بزنید تا مارشمالو و کره ذوب شوند و به خوبی با دیگر مواد ترکیب شوند.
Three- مواد را مکررا هم بزنید تا جوش بیایند. بعد از 5 دقیقه هم‌زدن روی حرارت، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
Four- چیپس شکلات و عصاره وانیل را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و هم بزنید. آنقدر هم بزنید تا شکلات‌ها آب شوند. نیمی از آبنبات یا مغز را هم بیفزایید.
5- مایه تکمیل شده را در شکل بریزید و یکدست پهن کنید. بقیه آبنبات خرد شده و مغز را روی شکلات بریزید و قالب را مدتی کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد.
6- شکلات خانگی باید در دمای اتاق Three ساعت بماند تا سرد و سفت می‌شود. بعد از این مدت با کمک کاغذ شکلات را بیرون بیاورید و روی سطحی صاف بگذارید. با قالب استوانه‌ای شکل شکلات‌ها را برش بزنید و در ظرفی قرار دهید. خوب است برای اینکه به هم نچسبند بین آنها کاغذ روغنی بگذارید.
نکته:
برای شکلات‌های سفیدرنگ میتوانید از چیپس شکلاتی سفید استفاده کنید و در عوض مغز گردو از هر مغز خرد شده دیگری را می توان جانشین کرد.

پودینگ شکلات و دارچین رژیمی



مواد ضروری:

  • Three ق س نشاسته ذرت
  • 6 ق س شکر قهوه‌ای
  • Three ق س پودر کاکائو
  • half ق چ پودر دارچین
  • half ق چ نمک
  • half و 2 پیمانه شیر
  • half پیمانه شیرعسل
  • 120 گرم شکلات تلخ
  • کمی شکلات‌سفید کم شیرین برای تزئین
  • چوب دارچین برای تزئین

طرز تهیه:
1- در قابلمه‌ای متوسط نشاسته را بهمراه شکر، پودر کاکائو، دارچین و نمک بریزید. شیر را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و به هم زدن ادامه دهید.
2- مواد را باید دائم و تا زمانی هم بزنید که غلیظ شوند. شکلات را هم بیفزایید. روی حرارت هم بزنید تا شکلات آب شود. بعد قابلمه را از روی شعله بردارید.
Three- مواد را در چهار ظرف ویژه سرو بریزید. برای اینکه پودینگ در طول مدت خنک شدن رویه نبندد یک لایه سلفون یا کیسه پلاستیکی روی سطح پودینگ بگذارید.
Four- ظرف‌ها را یکی دو ساعت یا حداکثر یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. موقع سرو سلفون‌ها را بردارید و دسر را با خرده‌های شکلات و چوب دارچین تزئین کنید.
نکته:
مصرف شکلات تلخ برای مردم مبتلا به دیابتی مجاز است با اینحال میزان مصرف بطور معمول به وسیله پزشک معالج تعیین می‌شود.

دسته‌بندی‌ها: تغذیه